Учасники тарифного мітингу перекрили трасу Київ-Харків на кілька годин

18 січня 2021 0
Під час тарифного мітингу люди не могли домовитися, які автівки пропускати, а які ж ні. Попри те, що вартість газу знизили на понад 2 гривні, полтавці все ще лишаються невдоволеними та вимагають зниження інших комунальних послуг.

Через Всеукраїнські масові протести проти підвищення комунальних тарифів, Кабінет Міністрів знизив ціну на газ.

Сьогодні на засідання Уряду ухвалили ціну на газ на рівні 6 гривень 99 копійок за кубометр. Вона буде діяти до 31 березня.

Попри це, у Полтаві мітингарі говорять, що це забагато й потрібно скасувати плату за транспортування газу та знизити ціну на водопостачання та електроенергію. У знак протесту люди перекрили трасу Київ-Харків.

"Ціна на газ для населення не повинна бути ринковою", – сказав учасник мітингу Роман Мохов.

"Ціна повинна складати не більше чотирьох гривень. З розрахунком, що газотранспортні системи потрібно повернути у власність громад", – розповів учасник мітингу Михайло Григорʼєв.

"Моя думка, що це забагато 6 гривень 99 копійок та ще й за транспортування. Ми самі ж прокладали всі ці труби", – сказав учасник мітингу Анатолій Вісич.

"Надра належать народу України. Жодна інша держава чи установа не може втручатися у внутрішні справи країни", – розповів учасник мітингу Антон.

У мітингувальників траплялись суперечки стосовно того, які автівки пропускати, а які ж ні. Люди говорять, якщо комунальні тарифи не знизять ще, то готові вийти на акцію ще й наступного понеділка.

Анастасія Абаніна, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення