Через карантин вихідного дня туристична галузь Полтавщини недоотримала 50 відсотків прибутку

26 листопада 2020 0
Через карантинні обмеження деякі туристичні клуби зупинили свою діяльність. Область недоотримала близько 50 відсотків доходу від туристичної галузі, а місто втратило 112 тисяч надходжень із туристичного збору.

Карантинні обмеження вплинули на туристичну галузь. Зокрема, деякі туристичні клуби зупинили свою діяльність, адже люди припинили подорожувати: чи то, через страх захворіти на коронавірус, чи то через брак коштів.

"Зменшення кількості туристів відбулося ще у жовтні. Звичайно, це пов'язано із коронавірусом. З листопада я зупинила свою діяльність через те, що кількості людей для організації подорожі наразі немає", – сказала екскурсовод та керівник туристичного клубу Наталія Скорик.

На туризм вплинув також і карантин "вихідного дня", який запровадили 14 листопада. Адже більшість туристичних турів та масових дійств, на які можуть приїхати туристи, зараз під забороною.

"Ми помітили, що це близько 50 відсотків доходу від туристичної галузі наші підприємці недоотримали. Загальні втрати туризму зараз досить складно вирахувати. Є приблизні підрахунки Всесвітньої організації розвитку туризму, яке вказує, що близько 700 мільярдів доларів не отримала туристична галузь з початку пандемії", – розповіла заступниця начальника управління Департаменту культури та туризму Полтавської ОДА Лілія Федорченко.

Надходження від туристичного збору в Полтаві наразі не виконали на 112 тисяч гривень.

"Економіка міста втратила від туризму близько в 10-15 мільйонів гривень, але це приблизна цифра і мінімальна. Якщо говорити за втрати туристичного збору, то на цьому етапі це близько 112 тисяч гривень, які ми не отримали з цього податку", – розказав секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота.

Якщо Уряд запровадить карантинні обмеження під час Новорічних свят, то туристична галузь втратить близько 1 мільйона гривень з кожного вікенду, говорять у Департаменті культури та туризму Полтавської ОДА.

Анастасія Гонтаренко, PTV Полтавське Телебачення