Наталію Саєнко, яка два роки тому в центрі Полтави збила підлітка-велосипедиста, виправдали

25 листопада 2020 0
Катерина Крем'янська
Октябрський райсуд виправдав Наталію Саєнко, яка два роки тому в центрі Полтави збила підлітка-велосипедиста. Через два місяці після аварії від отриманих травм останній помер у лікарні.

25 листопада в Октябрському райсуді Полтави відбулося засідання у справі про ДТП, яка сталася два роки тому у центрі міста. Водійці Наталії Саєнко винесли вирок. ЇЇ виправдали.

"Суд ухвалив: виправдати Наталію Саєнко, оскільки не доведено, що вона вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Автомобіль "Mercedes-Benz Ml 250" повернути їй. Арешт на майно Саєнко – зняти. Посвідчення, закордонні паспорти водія повернути їй. Цивільні позови від потерпілих залишити без розгляду", – оголосив вирок суддя Анатолій Савченко.

За словами адвоката потерпілої Дмитра Семехи, вони подаватимуть апеляцію на вирок суду.

У Полтавській обласній прокуратурі повідомили про намір оскаржити вирок суду в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, 13 листопада в Октябрському райсуді Полтави відбулося засідання, у якому підозрюваній Наталії Саєнко надали останнє слово.

Провину в скоєнні ДТП я не визнаю, вважаю її не доведеною. Прошу суд мене виправдати", — сказала вона.

Нагадаємо, 6 листопада 2018 року у центрі Полтави водійка Mercedes Наталія Саєнко збила підлітка-велосипедиста Артема Левченка. Потерпілого госпіталізували до реанімаційного відділення. Через два місяці пʼятнадцятирічний хлопець помер.

{{news_photo=||1}}