У Полтаві три роки відсутні контролери, які мають перевіряти квитки у транспорті

11 січня 2021 0
За безквитковий проїзд передбачений штраф у 20 кратному розмірі, однак у Полтаві за цим не стежать. Все через те, що кожен тролейбус оснащений камерами відеоспостереження, а кондуктори виконують роботу контролера.

Не сплатив за проїзд у громадському транспорті – штраф. Вартість проїзду у тролейбусі складає три гривні, однак за безквитковий проїзд потрібно сплатити штраф у розмірі 60 гривень.

У Полтаві вже понад три роки не перевіряють наявність квитків у тролейбусах та автобусах.

"На сьогодні в нас відпала потреба мати контролера, оскільки є кондуктор, який перевіряє всі квитки та посвідчення. Також є камери в салонах тролейбусів. Тому зараз такої потреби вже немає", – сказала начальниця служби руху КП "Полтаваелектроавтотранс" Ірина Олійник.

А ось що кажуть самі кондуктори:

"Купують квитки завжди, але бувають і такі випадки, коли й не хочуть платити, але в мене таких випадків не було, щоб не сплачували. Переважно це пенсіонери, вони відмовляються платити, коли в них вже не дійсне посвідчення", – розповів кондуктор тролейбусу.

– Чи завжди люди сплачують за проїзд у громадському транспорті, – запитали ми.

– Завжди, – відповіла кондукторка. – Хто контролює наявність квитків у транспорті, – уточнили ми.

– Я цього не знаю і відповісти точно я вам не можу, – додала кондукторка. Пасажири теж не пам'ятають коли востаннє бачили контролерів.

"Я часто користуюся громадським транспором аби поїхати у село і потім ввечері повернутися, то поки ніхто не перевіряє".

"Ні, я не бачила, а в мене пенсійне посвідчення". "Я не знаю, я рідко користуюся громадським транспортом".

"Я не дуже часто користуюся, але ж ніколи не перевіряють. Колись давно це було".

Накладати штраф має спеціаліст зі служби руху, а ось кондуктор цього зробити не може. Він має право лише перевірити посвідчення або переконатися в тому, що ви маєте квиток.

Анастасія Гонтаренко, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення