Ваговий комплекс на дорозі Полтава – Олександрія зафіксував перевантажену на 55 тонн вантажівку

26 січня 2021 0
Вікторія Бондаренко
На Полтавщині комплекс зважування в русі зафіксував вантажівку вагою 95 тонн при дозволених 40.

На трасі М-22 Полтава – Олександрія комплекс зважування в русі зафіксував вантажівку вагою 95 тонн при дозволених 40 тоннах. Вантажівка рухалася зі сторони Кременчука в напрямку Полтави.

Система Weigh-in-Motion у селі Підгорівка Кременчуцького району зафіксувала перевищення нормативних показників понад у два рази. На автодорогах державного значення передбачено перевезення вантажів із загальною масою не більше 40 тонн. Цей транспортний засіб мав масу 95.1 тонну, повідомили у Службі автомобільних доріг у Полтавській області.

Усі дані передадуть до Державної служби України з безпеки на транспорті. Служба автомобільних доріг у Полтавській області чи Укравтодор не мають права стягувати штрафи чи виставляти їх будь-яким чином.

Загалом щодоби цією автодорогою рухається 8-9 тисяч транспортних засобів. Третина з яких їде з порушенням габаритно-вагових норм. 

Наразі в Полтавській області в тестовому режимі функціонує два комплекси: в Кременчуцькому районі на автодорозі М-22 Полтава – Олександрія та в Полтавському районі на автодорозі Н-31 Дніпро – Решетилівка.