На Полтавщині підприємицю оштрафували за порушення карантину на 17000 грн

18 січня 2021 0
Ольга Семенко
Суд оштрафував власницю магазину на Полтавщині, в якому виявили порушення карантинних обмежень.

17000 грн штрафу отримала полтавська підприємиця за порушення карантинних обмежень. Відповідну постанову ухвалив Гадяцький районний суд Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 12 листопада 2020 року о 13:15 лікар із загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Гадяцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області перевіряв продовольчий магазин підприємиці. Під час перевірки він виявив, що перед початком роботи не проводили скринінг температури працівників, на підлозі немає позначок щодо дотримання соціальної дистанції, в санітарному вузлі немає рідкого мила та паперових рушників, виробничі приміщення та контактні поверхні не прибирають дезінфікуючими засобами, немає ємності для збору використаних засобів індивідуального захисту, дезінфікуючий засіб відсутній, продавчиня перебувала в магазині без маски.

Таким чином підприємиця порушила постанову Кабінету міністрів України "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".  Її визнали винною за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім штрафу, з жінки мають стягнути 454 грн судового збору.

Постанову можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом десяти днів з дня винесення.