Керуюча полтавським магазином, яку оштрафували на 34 000 грн за порушення карантину, виграла апеляцію

22 січня 2021 0
Ольга Семенко
Апеляційний суд задовольнив скаргу керуючої полтавського магазину, яку оштрафували за порушення карантинних вимог у закладі.

Полтавський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу керуючої магазином "Делві 73", яка оскаржила постанову Октябрського райсуду, згідно з якою її оштрафували за порушення карантину в магазині. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 12 вересня в магазині не проводили температурний скринінг працівникам перед початком робочої зміни; в санітарному вузлі відсутні паперові рушники; відсутній дезінфікуючий засіб для проведення вологого прибирання не рідше ніж кожні дві години, перед відкриттям та після закінчення робочої зміни; не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, накопичених серветок в окремі контейнери з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою їх утилізацією, що є порушенням тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на період карантину у звʼязку з поширенням коронавірусної хвороби, затверджених постановою головного санітарного лікаря України.

Дії керуючої магазином кваліфікували за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Її оштрафували на 34000 грн.

Полтавський апеляційний суд скасував постанову Октябрського райсуду та закрив провадження у справі щодо керуючої за відсутністю складу адмінправопорушення.

Постанова оскарженню не підлягає.