Як прикрасити ялинку: поради декораторів та астролога

15 грудня 2020 0
Незабаром Новий рік, й в магазинах з'явилася купа різноманітних іграшок для прикрашання ялинки. Представлені вироби з різних матеріалів: металу, скла, пластику та дерева. Вартість новорічних прикрас різниться від 20 до 200 гривень.


Скляні, деревʼяні, металеві та з тканини. Полтавські магазини рясніють різнобарвними прикрасами для ялинки. У цьому магазині іграшки коштують від 20 до 200 гривень. Флорист-декоратор рекомендує використовувати прикраси різних форм та розмірів.

"Це взагалі-то рік білого бика, металевого кольору. Тому ялинку можна прикрасити в біло-металевому кольорі, ось так, як в нас. Також іграшки потрібно розвішувати не тільки на край, але й вглиб ялинки. Порівнюючи з минулим роком, цьогоріч покупців менше", – розповіла флорист-декоратор Світлана Смірнова.

Ялинки радять прикрашати композиціями різних кольорів. Вдалими будуть поєднання: зелений-сріблястий-коричневий, бордовий-червоний-золотий, рожевий-сріблястий.

"Ми радимо великі кулі завжди всередину ялинки вішати. Так створюється обʼєм. Тобто все велике всередину, а все маленьке – ззовні. Так ялинку виглядає більш дорого, пишно та створює затишок в оселі", – розповіла флорист-декоратор Олександра Новоженюк.

 Які кольори ви обирали цьогоріч? – запитали.
 Цьогоріч це були зелений та коричневий колір, – відповіла покупець Олександра Агейчева.
– Чи керуєтесь ви астрологією при прикрашанні ялинки?
– Абсолютно ні.

Астролог наголошує на тому, що календарний Новий рік та астрологічний різняться у часі. Тому неважливо в яких кольорах прикрашати ялинку та оселю.

"Прийдешній рік білого металевого бика розпочнеться не 1 січня, а в ніч з 12 на 13 лютого. Тому на Новий рік не так і важливо, як ви будете виглядати, і в які кольори вдягнені. Важливо, що ви будете загадувати. Згадуючи 2020 рік, важко й уявити, що там позагадували люди. Тому цей Новий рік проведіть спокійно, просто хвилинку помовчте і нікого не лайте", – розповіла астролог Марина Ємець.

За прогнозом астролога, 2021 вже не буде таким кепським, як 2020. Проте зміни продовжаться, особливо у політичному, економічному і соціальному житті. Якщо 2020 був роком особистих перетворень, то 2021 вже перетворень глобальних.

Анастасія Абаніна, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення