Яма, заповнена водою – на Леваді вже два тижні смердить провалена каналізація

17 грудня 2020 0
На бульварі Богдана Хмельницького провалилася каналізація. На місці утворилася яма розміром два на три метри. Сморід звідти відчувається за кілька десятків метрів. У "Полтававодоканал" повідомили, що відремонтують каналізацію за чотири дні.

Мікрорайон Левада, бульвар Богдана Хмельницького. Просто посеред дороги тут провалилася каналізація.
Провалля розмірами близько два на три метри заповнене водою. Сморід звідси відчувається за кілька десятків метрів.
Жителі мікрорайону говорять, що подібне на Леваді трапляється регулярно.

– Це жах, я бачив, як воно провалилося. А уявіть, якби машина стояла.
– А давно провалилося?
– Тижня півтора тому, або й два. Сюди приїздили, днів пʼять тут щось мили, чистили... Це виходить, вони так зробили. Тут смердить так, що можна перевіряти, є коронавірус чи немає, – сказав полтавець Віталій Стрижак.

"Я живу через один будинок, у нас нічим дихати в підʼїзді. Я вже телефонував в ЖЕО, але кажуть, що там бездомні живуть. Це не бездомні, а каналізація, я ж знаю. Люди колись зайшли до мене в гості, вони питали, як ви тут живете?", – розповів полтавець Олександр Юрко.

"Сморід влітку, взимку. Два дні, поки були морози, ніби не текло. Зараз знову те ж саме. Жах повний. Скаржимося, дзвонимо, а віз і нині там", – розповів полтавець Олександр Марченко.
У комунальному підприємстві "Полтававодоканал" про ситуацію знають. Там говорять, що проблема у провалі на квартальному каналізаційному колекторі.

"Залізобетон прокладали у 1987 році. Там проводилися роботи, аби відвести каналізаційні стоки з мікрорайону. Зараз там проводяться роботи з виявлення місця провалу", – розповів начальник служби каналізації КП "Полтававодоканал" Іван Мистюк.
У підприємстві "Полтававодоканал" повідомили, що планують відремонтувати каналізацію за чотири дні.

Дарина Литвак, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення