Адміністраторку полтавського ресторану оштрафували на 17 000 грн за порушення карантину в закладі

25 грудня 2020 0
Ольга Семенко
Суд оштрафував працівницю полтавського закладу харчування, в якому після 22:00 перебували відвідувачі.

17 000 грн штрафу отримала адміністраторка полтавського ресторану "Панорама" за порушення карантинних обмежень у закладі. Відповідну постанову ухвалив Октябрський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 3 грудня 2020 року близько 22:10 ресторан працював, чим порушив постанову Кабінету міністрів України №641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

За це порушення передбачена відповідальність за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Жінка власну вину не визнала, пояснивши, що після 22:00 ресторан не працював на обслуговування, а в залі перебували люди, які доїдали своє замовлення.

Як вказано в реєстрі, обставини правопорушення також підтверджуються чеком. Його відкрили о 21:05 та закрили о 21:53, а найменування та кількість замовлення свідчить, що відвідувачам не був потрібен додатковий час, щоб доїсти замовлення, вони повинні були та могли залишити заклад до 22:00.

Крім штрафу, з адміністраторки мають стягнути 420 грн судового збору.

Постанову можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом десяти днів.

фото: zruchno.travel