У міській ТВК оголосили результати виборів депутатів до Полтавської міської ради

23 грудня 2020 0
23 грудня у міській територіальній виборчій комісії оголосили результати виборів депутатів міської ради: 42 людини від семи політичних партій. Останні мають зареєструватися, і тільки тоді, протягом 14 днів, мають призначити сесію.


Ввечері 22 грудня почалося чергове засідання міської ТВК. Там оголосили результати виборів депутатів до Полтавської міської ради. До цього перевірили виборчу документацію з п‘ятого округу та узгодили проблемні питання по одній з районних ТВК.

"Полтавська міська територіальна виборча комісія Полтавського району Полтавської області постановляє: врахувати відомості протоколів дільничих виборчих комісій про підрахунок голосів виборців з виборів депутатів Полтавської міської ради Полтавського району Полтавської області, відповідні протоколи з помітками "уточнені" та протокол Шевченківської районної в місті Полтаві ТВК про повторний підрахунок на виборчих дільницях в межах територіального округу № 5", – сказав член Полтавської ТВК Вʼячеслав Кущинський.

Близько другої ночі голова територіальної виборчої комісії оголосила список із 42 депутатів восьмого скликання міської ради, від семи політичних партій. До нового скликання увійшли:

Від партії "Рідне місто": Тарас Бойко, Євген Нагорний, Олександр Удовіченко, Тетяна Юрченко, Едуард Волков та Олексій Чепурко.
Від партії "Слуга народу": Вадим Ямщиков, Антон Ярмолюк, Юрій Бражник, Катерина Бабіч, Сергій Марюхненко, Марина Пілатова, Сергій Іващенко, Світлана Нестуля та Євгенія Янко.
Від партії "За майбутнє": Валерій Пархоменко, Іван Діденко, Денис Поліщук, Сергій Гонтовий, Євген Дикань, Мілена Муравенко, Олександр Мамай, Ірина Климко, Маріанна Соліман, Ігор Еренбург.
Від партії "Європейська солідарність": Андрій Карпов, Юлія Городчаніна, Оксана Дрюк, Олександр Івахов, Юлія Костенко, Олександр Дедюхін.
Від партії "Партія простих людей Сергія Капліна": Сергій Каплін, Ігор Кислов, Владлена Каплін, Олександр Артеменко.
Від всеукраїнського обʼєднання "Свобода": Юрій Бублик, Юліан Матвійчук, Ігор Скляр
та від партії "Опозиційна платформа – за життя": Оксана Деркач, Віктор Чміль, Євген Момонт і Тетяна Годяк.

Тепер міська ТВК має призначити сесію нового скликання міськради. Список депутатів має бути оприлюднений в газеті "Полтавський вісник" 24 грудня. Після цього комісія має право приймати заяви на реєстрацію депутатів.

"Коли до нас надійде 28 заяв, а це дві третини від складу Полтавської міської ради, ми готові будемо оголосити день проведення сесії. У нас жодної немає і не зрозуміло, коли їх принесуть", – розповіла голова ТВК Алла Назаренко.

Протягом 14 днів від отримання такої кількості заяв комісія має оголосити сесію. Однак коли вона буде, поки невідомо. Крім того, на міську ТВК подали черговий позов до суду.

Анастасія Гонтаренко, Дарина Литвак, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення