Власницю магазина на Полтавщині оштрафували на 17000 грн за порушення карантину

05 січня 2021 0
Ольга Семенко
Суд оштрафував жінку, в магазині якої виявили порушення карантинних обмежень.

17000 грн штрафу отримала власниця магазину в Миргородському районі, в якому не дотримувалися правил карантину. Відповідну постанову ухвалив Миргородський міськрайонний суд Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 30 жовтня 2020 року об 11:30 у магазині підприємиці не було термометра для температурного скринінгу, при вході в магазин відсутнє прохання до відвідувачів з ознаками респіраторних захворювань залишатися вдома, біля умивальника немає паперових рушників, зі слів продавця, вологе прибирання підлоги та контактних поверхонь здійснюють "Білизною", дезінфікуючий засіб із вмістом хлору відсутній, для збору засобів індивідуального захисту використовують паперову урну з поліетиленовим пакетом без кришки. Це є порушенням постанови Кабінету міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Порушення виявили під час перевірки фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Власницю магазина визнали винною в адміністративному правопорушенні за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. У суді жінка не погодилася із зафіксованими обставинами, вказала на дотримання карантинних вимог та зазначила, що хотіла бути присутньою під час перевірки.

Крім штрафу, з неї мають стягнути 420 грн судового збору. Постанову можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її проголошення.