Після свят комунальники почали збирати ялинки на утилізацію

14 січня 2021 0
Новорічну ялинку після свят можна винести до сміттєвих контейнерів, чи залишити на узбіччі. Спеціальна машина КАТП-1628 щодня збирає їх по місту. У першій партії було 30 штук.

Після свят виносить з дому ялинку Ярослав Ільченко. Залишає її поблизу сміттєвих баків, оскільки спеціальних місць для цього у Полтаві немає.

"Купили 16 грудня, й не втрималися. Вона стала вже зовсім суха. В сміттєвий бак не став запихати, бо вона красива. Зазвичай у нас штучна, але цього року вирішили поставити живу", – розповів полтавець Ярослав Ільченко.

Ялинку можна лишити біля сміттєвого бака або залишити на узбіччі. Після цього працівники КАТП-1628 їх заберуть та привезуть на підприємство. Збирали ялинки по місту спеціальною машиною. Цього року це перша партія. У ній більш як 30 дерев.

Зібраними соснами та ялинами комунальники опалюють приміщення підприємства.

"Ялинок в місті дуже мало. Можливо, це повʼязано з карантином. У нас котельня на твердому паливі для опалення виробничих приміщень. На сьогодні це рентабельно. Орієнтовно вже років сім ми їх використовуємо в виробничих цілях", – розповів начальник відділу експлуатації КАТП-1628 Петро Бедах.

"Жар від ялинки хороший. Але дві- три хвилини й згорає, а може й швидше. Їх потрібно багато, щоб воду нагріти", – розказав робітник КАТП-1628 Віктор Піменов. Скільки зібрали дерев минулого року комунальники не рахували. Але їх вистачило до кінця опалювального сезону. 

Олександра Шилова, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення