Під час тарифного мітингу у Полтаві люди перекрили вулиці Соборності та Сінну

15 січня 2021 0
Сьогодні у Полтаві в рамках Всеукраїнської акції протесту пройшов тарифний мітинг. Люди обурені підняттям комунальних платежів та вимагають скасовувати плату за транспортування газу.

На знак протесту мітингувальники перекрили дорогу поблизу Корпусного саду та перехрестя вулиць Сінної та Зигіна. Зранку у Полтаві знову зібралися мітингувальники під стінами ОДА. Серед основних вимог: зниження комунальних тарифів та скасування плати за транспортування газу.

"За нашу пенсію ми не можемо заплатити таку суму. Якщо в мене пенсія 2 300 і я дві тисячі повинна віддати за однокімнатну квартиру. Лише за опалення сплачую 1 400. Як я можу прожити на двісті гривень", – розповіла учасниця мітингу Надія Бікєєва.

Мітингувальники вимагали вийти до них представників влади. Згодом розділилися на три групи: одні залишились під ОДА, інші ж пішли до Корпусного саду та на вулицю Сінну.

Мітингувальники перекрили дорогу поблизу Корпусного саду, а також перехрестя вулиць Сінної та Зигіна.

Спочатку люди домовилися пропускати громадський транспорт, проте потім перестали. На вулиці Сінній одному з мітингувальників наїхали на ногу, а іншого збили.

"Будемо планувати чітко вимоги й спілкуватися з обласною радою, щоб вони вимагали зниження тарифів та націоналізації комунальних підприємств", – розповів учасник мітингу Олег Приймачов.

Загалом рух зупинився приблизно на дві години. Протестувальники вирішили надалі перекривати трасу Київ-Харків.

Сьогодні близько 50 людей мітингували у Хоролі та вимагали знизити комунальні тарифи. Зокрема, ціну на газ до чотирьох гривень за кубометр. У Миргороді, Кременчуці та Кобеляках також зібралися сотні людей.

Люди виступають проти підвищення ціни на газ, тарифу на транспортування газу, скасування пільгового тарифу на електроенергію та збільшення ціни водопостачання.

Анастасія Абаніна, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення