Дві дитини потонуло, а нетверезих водіїв на дорогах стало більше – надзвичайні ситуації під час свят

04 січня 2021 0
У поліції повідомлять, що святкові вихідні на Полтавщині відбулися без порушень громадського порядку. Стежили за ситуацією у місцях, де встановлювали ялинки. Проте, нетверезих водіїв на дорогах під час свят стало більше.

У Кременчуці під кригу провалилися два підлітки, а нетверезих водіїв на дорогах стало більше. Новорічні свята минули, однак без нещасних випадків та інцидентів уна Полтавщині не обійшлося.

"За святкові вихідні патрульні опрацювали 458 викликів, 110 з яких припали саме на новорічну ніч. Також протягом вихідних патрульні зафіксували десять випадків керування автомобілем напідпитку. На жаль, саме у святкові вихідні ми спостерігаємо підвищення кількості нетверезих керманичів", – сказав речник патрульної поліції Руслан Возниця.

А от до надзвичайників надходили повідомлення про те, що феєрверки лунали задовго. Пожеж у Полтавській області, що були спричинені піротехнікою, не було.

"Дуже великого сплеску надзвичайних подій не було, було зафіксовано вже в цьому році вісім пожеж, з першого числа по сьогоднішній день. Але дуже трагічні події були зареєстровані напередодні Нового року. 31 грудня потонуло двоє дітей у річні Сухий Кагамлик у Кременчуці", – сказала речниця надзвичайників Полтавської області Світлана Рибалко.

Врятувати дітей не вдалося, згодом тіла двох десятирічних хлопчиків дістали з водойми.

А за дотриманням громадського порядку у Полтаві та області стежили у місцях, де встановлювали святкові ялинки. Чергували там цілодобово.

"Приємно констатувати той факт, що на території Полтавської області суттєвих порушень публічного порядку і безпеки у містах, де були встановлені такі ялинки не зареєстрували" – сказав речник Національної поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

До патрулювання населених пунктів області залучили близько 400 поліціянтів. У посиленому режимі спецслужби працюватимуть до Водохреща.

Тамара Мордик, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення