Засудили жителя Полтавщини, який неправдиво повідомив про замінування мостів у Києві

18 січня 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок жителю Полтавської області, який неправдиво повідомив поліції про замінування автомобільних мостів у Києві та намір підірвати гранату біля відділення поліції.

Рік іспитового строку отримав 29-річний житель Полтавської області, який неправдиво повідомив про замінування. Відповідний вирок ухвалив Машівський районний суд Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 27 листопада 2020 року о 00:15 обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного спʼяніння, був у себе вдома. Він зателефонував на лінію 102 та повідомив, що збирається підірвати гранату поблизу адмінбудівлі Машівського відділення поліції. Правоохоронці перевірили відділення та прилеглі до нього території, але повідомлення про намір вчинити вибух не підтвердилося.

Цього ж дня о 1:14 обвинувачений зателефонував на лінію 102, повідомив про замінування автомобільних мостів у Києві та погрожував їх підірвати. Правоохоронці оглянули вказані споруди, але вибухонебезпечних речовин не виявили.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу України. У суді він власну вину визнав.

Обвинуваченому призначили три роки позбавлення волі та звільнили від покарання з іспитовим строком. Крім того, з нього мають стягнути 2615 грн витрат на проведення експертиз.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.