Засудили чоловіка, який кидав каміння у поліціянтів під час заворушень у Нових Санжарах

28 грудня 2020 0
Тетяна Наказненко
Винесли вирок чоловікові, який взимку під час масових заворушень у Нових Санжарах кидав каміння та цеглу в поліціянтів.

Рік іспитового строку призначили чоловікові, який взимку під час масових заворушень у Нових Санжарах кидав каміння та цеглу у працівників правоохоронних органів. Відповідний вирок виніс Новосанжарський районний суд. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Нагадаємо, 20 лютого 2020 року до медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" з міста Ухань Китайської народної республіки мали приїхати громадяни України та іноземці для проходження карантину через можливу підозру інфікування коронавірусом СОVID-19.

З тексту вироку стало відомо, що через це того ж дня невстановлена слідством особа за допомогою мережі Інтернет у селищі Нові Санжари організувала масові мітинги та протистояння.

Близько 19:00 мітинги перетворилися у масові заворушення, де зібралися близько тисячі учасників, серед яких активну участь брав обвинувачений. Вони перекрили проїжджу частину вулиці Центральної в районі мосту через річку Ворскла, а пізніше провулок Курортний неподалік медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари".

Близько 19:40 до території медцентру наблизилися автобуси з евакуйованими із міста Ухань громадянами України та іноземцями. Обвинувачений разом з іншими протестувальниками почали кидати каміння та цеглу у працівників правоохоронних органів, тим самим перешкоджали організованій колоні автобусів, які перевозили евакуйованих.

У результаті злочинних дій мітингувальників, працівники правоохоронних органів зазнали тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості.

9 квітня 2020 року у кримінальному провадженні між прокурором, підозрюваним, за участю адвоката, а також пʼяти потерпілих було укладено угоду про визнання винуватості.

Таким чином суд визнав жителя Нових Санжар винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 (Організація масових заворушень, що супроводжувалися опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях) Кримінального кодексу України та призначив йому узгоджене покарання у вигляді позбавлення волі на строк п`ять років.

Однак, на підставі ст. 75 (Звільнення від відбування покарання з випробуванням) Кримінального кодексу України обвинуваченого звільнили від відбування покарання з іспитовим строком.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області