Цьогоріч субсидію отримає 161 тисяча жителів Полтавщини

03 листопада 2020 0
16 жовтня на Полтавщині розпочався опалювальний сезон. Лише за жовтень, жителі області отримають субсидій на суму понад 104 мільйони гривень. У звʼязку з карантином процес отримання субсидій на опалювальний сезон спростили.

Пенсіонер Віктор Боровик мешкає в п'ятиповерхівці та має централізоване опалення. Чоловік говорить, що цьогоріч розмір субсидій лишився на рівні тогорічних виплат. Але ціни на комунальні послуги зросли.

"Торік та цьогоріч отримую субсидію. Проте в тому році життя було набагато кращим, а виплати на тому ж рівні. Тепер же рівень життя впав на 10-15 відсотків", – розповів пенсіонер Віктор Боровик.

Минулого року на Полтавщині отримували субсидії 170 тисяч людей, тепер же на девʼять тисяч менше. Наразі житлова субсидія на оплату комунальних послуг становить близько 1 200 гривень.

"Цьогоріч на виплату субсидій розраховано близько 1 мільярд 200 мільйонів гривень. Це і на опалювальний сезон, й на неопалювальний. З початком опалювального сезону, ми вже наразі маємо 161 тисячу отримувачів субсидій", – повідомила заступниця голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

 У звʼязку з карантином процес отримання субсидій на опалювальний сезон спростили.

"Більшість користувачів соціальних послуг, виплат та субсидій є у групі ризику. Тому наразі всі субсидії перераховуються автоматично. Хто мав призначення на неопалювальний сезон можуть не звертатися до органів соціального захисту", – додала заступниця голови Полтавської ОДА. За жовтень жителі Полтавщини отримають субсидій на суму близько 104 мільйонів гривень.

Анастасія Абаніна, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення